Teddy Maci Kórház

 
 
 

A Teddy Maci Kórház lényege, hogy az általános- és fogorvostanhallgatók segítenek leküzdeni a kisgyerekek fehér köpenytől való félelmét illetve megismertetik velük az addig félelmetesnek tűnő orvosi eszközöket, melyeket ki is próbálhatnak. Mindemellett az is fontos, hogy már ilyen fiatal korban, a számukra megfelelő formában, tudatosítsuk az egészséges életmódot, hiszen ezt nem lehet elég korán elkezedeni. Debrecenben 2005 óta járjuk az óvodákat és az általános iskolák első-második osztályait.

Egy-egy foglalkozás nem csak a gyermekeknek, hanem de nekünk hallgatóknak is felejthetetlen élmény. Az egészben a legfontosabb a játékos, jó hangulat.

Ahogy a gyerekekkel kissé megismerkedtünk, rátérünk a tárgya, mégpedig, hogy mi a panasza a “Macinak”. Ilyenkor a kisgyermekből hirtelen aggódó szülő lesz. Ezt követően arról beszélgetünk velük, hogy hogyan lehetne őket meggyógyítani, ilyenkor már az orvos szerepébe bújhatnak.

A hallgatóknak a foglalkozásokon fehér köpenyt kell viselniük.

Egy “rendelés” egy órát vesz igénybe, általában délelőttönként, de alkalmazkodunk az óvodák igényeihez. Előfordul, hogy hétvégi programokat is szervezünk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók

2015 Teddy Maci 

2015 Gyermeknap