CVT (Cardiovascular and tumor prevention)

 
 
 

A DOE fontosnak tartotta a felvilágosító és prevenciós munkákat mind a tumoros mind a kariovaszkuláris megbetegedések kapcsán. Ezért indult el a CVT, vagyis a karidovaszkuláris és tumorprevenciós részleg.

A koordinátornak itt is három fő feladata van. Egyrészt iskolákban végzünk prevenciós tevékenyésget, másrészt a városban és a környékén rendezett nagyobb egészségügyi napokon veszünk részt, harmadrészt a SCOPH-hoz és SCORA-hoz a CVT is indít egy kreditkurzust.

Prevenciós tevékenységünk során általános és középiskolákat látogatunk meg, ahol évente több száz gyerek figyelmét hívjuk fel az egészséges táplálkozás, a mozgás fontosságára. Valamint megismertetjük őket, azon tumoros megbetegedésekkel, melyek az ő korosztályukat érintik és megfelelő önvizsgálattal, egészségtudoatos magatartással megelőzhetők.

A városunkban és környéki nagyobb városokban megrendezett egészségügyi rendezvényeken főleg vérnyomást, vércukrot és vérzsírt mérünk, melyek alapján kardiovaszkuláris rizikóbecslést végzünk. Továbbá tanácsokat adunk az érdeklődőknek.

A kredit kurzus részleteiért kattints ide.