Libanon 2

 
 
 
Évszám: 

Cseregyakorlati beszámoló – Libanon

 

A 3 hetes szabadon választható gyakorlatomat Libanonban töltöttem a beiruti Hotel Dieu Du France kórház szülészeti osztályán. Egy hónapig tartózkodtam ebben a fantasztikus országban, az IFMSA szervezésében.

A kint töltött idő minden napja egy kaland volt. Délelőttönként a kórházban voltam, főleg a műtőben, a nyelvi nehézségek miatt. Ebben a kórházban főleg franciául és arabul beszéltek, de voltak más kórházak, ahol az angol volt az első nyelv.

Az orvosok ettől függetlenül nagyon kedvesek és nyitottak voltak, sokat magyaráztak. Ugyanakkor nem várták el, hogy állandóan bent legyek, 1-2 szabadnapot is adtak, és általában ebéd után hazaengedtek.
A kórházban biztosítottak nekünk napi háromszori étkezést, ebből általában csak a reggelit és ebédet használtuk ki, és az bőven elég volt.

A szállás koliban volt, közel a kórházhoz, 2 személyes szobák voltak saját fürdővel, kényelmesen elfértünk, még légkondink is volt, ami jól jött a nagy melegben.

A libanoniak nagyon vendégszeretők és rengeteg social programot szerveztek nekünk. Minden hétvégén vittek minket kirándulni külön busszal (kb. 40-en voltunk összesen a 4 kórházban), bulikat, nagy közös ebédeket szerveztek és legtöbbször ez nekünk semmibe nem került.
Sosem unatkoztunk, nem telt el nap egy közös buli, sörözés vagy strandolás nélkül.

Összességében életem egyik legjobb hónapját töltöttem Libanonban, rengeteg új fantasztikus embert ismertem meg, a kultúrába pedig teljesen szerelmes lettem.

Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy kalandokkal teli gyakorlatot, és valami teljesen szokatlant.