További információk az országokról - ifmsa.org

 
 
 

Itt egy kis segítség, hogy honnan tudtok információkat szerezni az adott országokról. 

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetsége (angolul Hungurian Medical Student's International Relations Committee, röviden HuMSIRC) egy világszervezetnek, a IFMSA-nek (International Federation of Medical Student's Association) a tagja. Ennek köszönhetően a szövetség tag országaiba van lehetőségetek szakmai és tudományos cseregyakorlat keretében kiutazni. 

Az IFMSA hivatalos oldala az ifmsa.org címen érhető el. A honlap sajnos csak angol nyelven érhető el. 

 

A kezdőoldalon menjetek a Exchange the World-re, majd a legördülő menűből válasszátok ki az Participating Countries and Exchange Conditons-t. 

 

Az alábbi oldalon válasszátok a bal oldali SCOPE (Professional Exchange) lehetőséget, ha szakmai cseregyakorlat érdekel titeket vagy a jobb oldali SCORE (Research Exchange) leetőséget, ha a tudományos cseregyakorlat érdekel titeket. 

 

Ha korábban a SCOPE-ra kattintottatok, az alábbi oldal jelenik meg. 

 

SCOPE felirat alatt különböző lehetőségek alapján listázhatjátok az országokat, azonban ez a rész üresen is adható, lejebb görgetve láthatjátok a teljes listát, mely valamennyi országot tartalmazza. Bal oldalon látható az ország neve, míg jobb az ország IMFSA-beli rövidítése. Ez utóbbira kattintva tovább léphettek az adott ország információs oldalára. 

 

 

Itt egy példa egy ország adatlapjára.A lap tetején láthatjátok a szükséges Nyelvet, a Gyakorlat időtartamát, mennyi időt kell egy héten és egy nap a kórházban tölteni, mik a szükséges felszerelések.

 

Lejebb görgetve láthatjátok a városok listáját. Ennek hossza országoként változik. 

 

Találhatok egy naptárt is, amiben meg vannak jelölve, hogy melyik városba, egyetemre, mikor lehetséges gyakorlatra menni.

 

Megtalálható, hogy milyen osztályokon lehet letölteni a gyakorlatot. 

 

Találhattok Általános információkat, pl szállás stb.

 

Az oldalon szerepelnek további részeleteket arról, hogy milyen dokumentumokat kell csatolni a jelentkezéshez. 

 

 

 

 

 

Ha jobb oldali SCORE-ra kattintotok, az alábbi oldal jelenik meg.

 

A fentiekhez hasonlóan különböző beállításokkal listázhattok az országok között, vagy lejebb görgetve láthatjátok a teljes ország listát. Szintén a táblázat jobb oldalán található nevekre kattintva tudsz az adott ország adatlapjára navigálni.